Nagymamámnak volt egy karobos (rogácsás) piskótája, amiért én nagyon oda voltam gyermekkoromban és azt az ízt próbálom most reprodukálni. Az íz és az illat össze is jött, de a süti állagával és színével még nem vagyok megelégedve... A nagymamámé sötétbarna volt, szinte fekete és a tészta sűrű, tömör. Szerintem tuti rakhatott bele mákot, úgyhogy legközelebb már egy újabb változattal fogok előállni... :)
Hozzávalók:
- 5 db tojás, szétválasztva
- 5 evőkanál eritrit
- 2 evőkanál őrölt kókuszreszelék
- 3 evőkanál karobőrlemény (nem kakaó helyettesítő!)
- 1 csapott evőkanál útifűmaghéj
- 1 kiskanál sütőpor
- 1/2 citrom leve
- 1/2 citrom reszelt héja
A tojássárgáját jó hosszan, szinte fehéredésig mixereljük az eritrittel, majd belekanalazzuk a 2 evőkanál őrölt kókuszreszeléket, a 3 evőkanál karobot, 1 evőkanál útofűmaghéjat, a sütőport, a citrom héját és levét. Alaposan kikeverjük, majd a legvégén, nagyon óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét.
Szilikon, vagy vajjal kikent tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokra felmelegített sütőben sütjük, amg a közepe is át nem sül.
Nagyon puha, nagyon könnyű piskóta és az íze valami csodás...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése