2015. február 23., hétfő

Paleo karob piskóta (Rogácsás piskóta)







Nagymamámnak volt egy karobos (rogácsás) piskótája, amiért én nagyon oda voltam gyermekkoromban és azt az ízt próbálom most reprodukálni. Az íz és az illat össze is jött, de a süti állagával és színével még nem vagyok megelégedve... A nagymamámé sötétbarna volt, szinte fekete és a tészta sűrű, tömör. Szerintem tuti rakhatott bele mákot, úgyhogy legközelebb már egy újabb változattal fogok előállni...  :)

Hozzávalók:

  • 5 db tojás, szétválasztva
  • 5 evőkanál eritrit
  • 2 evőkanál őrölt kókuszreszelék
  • 3 evőkanál karobőrlemény (nem kakaó helyettesítő!)
  • 1 csapott evőkanál útifűmaghéj
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 citrom reszelt héja

A tojássárgáját jó hosszan, szinte fehéredésig mixereljük az eritrittel, majd belekanalazzuk a 2 evőkanál őrölt kókuszreszeléket, a 3 evőkanál karobot, 1 evőkanál útofűmaghéjat, a sütőport, a citrom héját és levét. Alaposan kikeverjük, majd a legvégén, nagyon óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét.
Szilikon, vagy vajjal kikent tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokra felmelegített sütőben sütjük, amg a közepe is át nem sül.
Nagyon puha, nagyon könnyű piskóta és az íze valami csodás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése