Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető finomság, ami lehet akár főfogás vacsira vagy köret valamihez. Mi most tonhalas, lilahagymás rántottához ettük. Nagyon-nagyon finom!!!
Hozzávalók:
- 4 körte, négybe vágva, kicsumázva
- 16 szelet bacon (ahány negyed körte annyi szelet bacon)
- 4 ág friss rozmaring (ez a kis fűszernövényes kertecskénkből van 😊)
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A minden egyes körtenegyedet betekerünk egy szelet baconba, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk egymás mellé. Közéjük egy-egy ág rozmaringot teszünk. Kicsit tartottam attól, hogy a nagyon kemény körte nem puhul majd meg, de pont ideális lett a sütés végére!
Betesszük a sütőbe és 30 percig sütjük. Isteni illat lengi körbe a házat a rozmaring miatt... nagyon fincsi!!! Mint kiderült, ez az adag még köretként is kevésnek bizonyult :):):)
Gábor ragaszkodot hozzá, hogy megörökítsem és idemásoljam az ő tányérját :):):)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése