Huh, ez valami leírhatatlanul finom étel! Holnapra is terveztem, hogy marad belőle és majd nem kell ebédet főznöm, de annyira bejött mindenkinek, hogy egy csepp sem maradt belőle!!!
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé, felkockázva
- 0.5 kg gomba, felszeletelve
- Vaj
- 4 evőkanál sűrű kókusztejszín
- Bors
- Só
- Színezék és na-glutamát mentes ételízesítő
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- Olívaolaj
- 1 csapott evőkanál nyílgyökérliszt
- 40 gr parmezán
- 2 nagy marék spenót (ez nem a főtt bolti volt, hanem, amit én nyersen, levelesen lefagyasztottam... a bolti tömörebb talán, abból egy maréknyi is elég)
- Víz
A gombát egy serpenyőben vajon, sózva addig pároljuk, amíg a leve teljesen el nem fő.
Egy másik serpenyőben a felkockázott csirkemellett vaj és olívaolaj keverékén addig sütjük, amíg el nem fő teljesen a leve, akkor felöntjük vízzel, sózzuk és borsozzuk és a víz elpárolgásáig főzzük.
Egy harmadik edényben két evőkanál vajat (hidegen mértem a vajat, púpos kanállal), felolvasztunk, hozzáadjuk a két gerezd zúzot fokhagymát, 3-4 percig főzzuk nem túl erős hőfokon, hozzáadjuk a parmezánt és a négy evőkanál kókusztejszínt és a spenótot, 3-4 percig összefőzzük, majd hozzáadjuk a csapott evőkanál nyílgyökérlisztet, és addig főzzük, amíg a mártás be nem sűrűsödik.
Összekeverjük a gombát, a húst és a mártást, egyet rottyantunk rajta és kész is. Én magában ettem, a többiek főtt penne tésztával :)
Most gondolkodhatom azon, hogy holnap ebédre mit főzzekma gyerekeknek :):):):):)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése