Nagyon finom lett ez a karfiol krémlevesnek indult, de végül szósszá sűrűsödött alkotás :) Menet közben rájöttem, hogy nem is levest van ehetnékem, hanem valami sűrűbbre vágynék, amihez ehetek egy kis grillezett kecskesajtot :)
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- 1 nagy hagyma, felkockázva
- 4 nagyobb gerezd fokhagyma, zúzva
- rozmaring - este későn főztem a levest és már nem volt kedvem kimenni az udvarra friss rozmaringért, így most rozmaring por került a levesbe
- tengeri só
- bors
- egy nagy marék felkockázott friss (vagy fagyasztott) petrezselyemzöld
- víz
- 1 evőkanál nyílgyökérliszt a sűrítéshez
- adalékmentes ételízesítő
A feldarabolt karfiolt egy nagy fazékba tesszük, öntünk rá épp annyi vizet, hogy ellepje, hozzáadjuk a fokhagymát, vöröshagymát, sót, ételízesítőt, borsot és a rozmaringot. Lefedve puhára főzzük a karfiolt, majd amikor jónak találjuk, botmixerrel pürésítjük, besűrítjük a nyílgyökérliszttel (de ha levest szeretnénk, akkor nem is kell bele), hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, ellenőrizzük a fűszerezést, pótoljuk, ami hiányzik és már kész is.
Én jól besűrítettem, és nagyon finom volt a grillezett kecskesajt mellé... Isteni vacsora volt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése