Már jó régóta kért Gabesz, hogy készítsek párolt lilakáposztát, mert ő nagyon szereti, de valamiért mindig elmaradt. Most meg bekészítettem neki egy akkora adagot, hogy már négy napja azt eszi esténként :):):)
A receptet a Nosalty-n találtam.
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej lila káposzta, lereszelve
- 4 db cékla (reszelni kezdtem, de annyira csapkodott a leve, hogy inkább vékonyra szeleteltem)
- 2 alma, megphámozva, lereszelve
- 2 lilahagyma, vékonyra felszeletelve
- 10 dkg vaj
- 5 evőkanál borecet ( de mivel csak almaecetem volt itthon, így azzal készítettem)
- 2 evőkanál méz
- kevés fahéj (fahéjrudat írt a recept, de az nem volt itthon, így az őrölt fahéjból szórtam bele egy keveset)
- só
- bors
- őrölt kömény
- szójaszósz (ez nem volt eredetileg benne a receptben, de Gabesznak valami hiányzott, azt mondta nem elég karakteres és kipróbálta szójaszósszal és szerinte így az igazi :))
Egy jó nagy edényben felolvasztjuk a vajat, minden zöldséget, fűszert és ízesítőt beleteszünk, lefedjük és alacsony hőfokon jó sokáig pároljuk, hogy vajpuha legyen a káposzta és a cékla is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése