Ez a recept akkor készül el gyorsan, ha van itthon maradék főtt hús. Nekem jócskán maradt a vasárnapi húslevesből, úgyhogy legalább ennyi időt nyertem :)
Attól tartottam, hogy majd nagyon érződik a kókusz a zöldségeken, de legnagyobb meglepetésemre, egyáltalán nem volt kókusz ízű!!!
Hozzávalók:
- 4-5 szelet főtt csirkemell szelet, apróra kockázva vagy széttépkedve
- olívaolaj
- 2 fej brokkoli, rózsáira szedve
- 2 vöröshagyma, felkockázva
- 4 dl kókusztejszín
- 4 evőkanál parmezán
- só
- bors
- 30 dkg gomba, felszeletelve
- kakukkfű
- rozmaring
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Az öntethez melegítsük fel a kókusztejszínt, majd adjuk hozzá a parmezánt. Sózzuk, borsozzuk és forraljuk fel, majd kicsit levéve a hőfokot főzzük, hogy besűrűsödjön.
A brokkolit sós vízben főzzük 15 percig, majd szűrjük le.
A hagymát olívaolajon dinszteljük meg, majd mehet rá a friss gomba. Fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal és kakukkfűvel. Amikor elfő a lé, levehetjük a tűzről.
Egy tepsi alját olajozzuk ki, majd a húsdarabokat szórjuk bele. Arra mehet a hagymás gomba, majd legfelülre a brokkoli rózsák. Az egészet öntsük le a szósszal és mehet is a sütőbe.
Akkor kész, amikor a brokkolin a sajtos szósz elkezd barnulni.
Finom ropogós a teteje, alul pedig krémesen puha a húsos-gombás réteg. Sacival konkrétan kapkodtuk egymás elől a falatokat :) A két fej brokkoli is kevésnek bizonyult kettőnknek!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése