2019. január 14., hétfő

Paleo brokkolis-gombás csirke





Ez a recept akkor készül el gyorsan, ha van itthon maradék főtt hús. Nekem jócskán maradt a vasárnapi húslevesből, úgyhogy legalább ennyi időt nyertem :)
Attól tartottam, hogy majd nagyon érződik a kókusz a zöldségeken, de legnagyobb meglepetésemre, egyáltalán nem volt kókusz ízű!!!

Hozzávalók:

  • 4-5 szelet főtt csirkemell szelet, apróra kockázva vagy széttépkedve
  • olívaolaj
  • 2 fej brokkoli, rózsáira szedve
  • 2 vöröshagyma, felkockázva
  • 4 dl kókusztejszín
  • 4 evőkanál parmezán
  • bors
  • 30 dkg gomba, felszeletelve
  • kakukkfű
  • rozmaring
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Az öntethez melegítsük fel a kókusztejszínt, majd adjuk hozzá a parmezánt. Sózzuk, borsozzuk és forraljuk fel, majd kicsit levéve a hőfokot főzzük, hogy besűrűsödjön.
A brokkolit sós vízben főzzük 15 percig, majd szűrjük le.
A hagymát olívaolajon dinszteljük meg, majd mehet rá a friss gomba. Fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal és kakukkfűvel. Amikor elfő a lé, levehetjük a tűzről.

Egy tepsi alját olajozzuk ki, majd a húsdarabokat szórjuk bele. Arra mehet a hagymás gomba, majd legfelülre a brokkoli rózsák. Az egészet öntsük le a szósszal és mehet is a sütőbe. 

Akkor kész, amikor a brokkolin a sajtos szósz elkezd barnulni. 
Finom ropogós a teteje, alul pedig krémesen puha a húsos-gombás réteg. Sacival konkrétan kapkodtuk egymás elől a falatokat :) A két fej brokkoli is kevésnek bizonyult kettőnknek!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése