A Mentes gasztro magazinban találtam a receptet - a szerző pörkölt variációkat sorakoztatott fel, hogy feldobjuk a megszokott ételeinket... Nekünk ez tetszett a kép alapján a legjobban :)
Hozzávalók:
- 5 sárgarépa, felkockázva (ha vékonyak a répák, akkor elég felkarikázni)
- 40 dkg csirkemell, felkockázva
- 2 vöröshagyma, felkockázva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 babérlevél
- petrezselyem
- só
- bors
- ételízesítő
- őrölt kömény
- pirospaprika
- olívaolaj
- 1/2 l víz
A sárgarépát a fél liter sós vízben lefedve, feltesszük főni. Amikor megpuhul a répa, akkor a levét leöntjük és félretesszük.
A hagymákat az olívaolajon elkezdjük párolni. Amikor üvegessé válik a hagyma, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá pirospaprikát (én három púpos kiskanállal tettem rá). Ekkor felöntjük a sárgarépa főzőlevével és beletesszük még a babérlevelet. Felforraljuk. A babérlevelet kivesszük.
Botmixerrel turmixoljuk a hagymás levet, majd visszatesszük a babérlevelet és a húst is hozzáadjuk.
Lefedve, alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a hús puhára fől. Akkor beletesszük a sárgarépakockákat is és még egyet forralunk rajta.
Bulgurral ettük. Nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése