Ez valami olyan szenzációs lett, hogy nem is tudom szavakba foglalni. A zöldségek, a fűszerek, egy kis alma, citrommal: egyszerűen mennyei!!!
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol, rózsáira szedve
- 1 édesburgonya, megpucolva, felkockázva
- 1 kisebb gerezd zúzott fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- kakukkfű
- 1 marék aprított petrezselyem
- fél alma, megpucolva, apróra felkockázva
- 3 dl FŐTT bulgur
- fél citrom leve
- 1 kiskanál méz
- só
- bors
A zöldségek a sütés felénél - kétszer megfordítottam őket |
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A karfiolt és az édesburgonyát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, olívaolajjal kicsit meglocsoljuk és addig sütjük, amíg a zöldségek átsülnek, kicsit barnulni kezdenek.
Amíg a zöldségek sülnek, addig egy salátsátálba tesszük a főtt bulgurt, hozzáadjuk az 1 dl olívaolajat, a fél citrom levét, a kakukkfüvet, a rozmaringot, sót, borsot, petrezselymet, mézet, a felkockázott fél almát és a zúzott fokhagymát. Alaposan összekeverjük, majd félretesszük.
A jól megsült zöldségeket kivesszük és a bulguros, fűszeres keverékkel összeöntjük.
Ellenőrizzük elég sós, borsos e és már fogyasztható is. Két perc alatt befaltuk Sacival!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése