Úgy látszik szeretem kihívások elé állítani magam :) Nem volt kedvem boltba menni, de almám van egy nagy ládával és a minap ledaráltunk pár kiló pulykamellet, így most ez lesz az alapanyag.
Hozzávalók:
- kb. 60-70 dkg darált pulykamell
- 4-5 szelet füstölt sonka (bármilyen egyéb sonka is lehet, nekem még húsvétról maradt anyuék sonkájából, azt használtam most fel)
- 2 alma, reszelve
- olívaolaj vagy vaj
- 200 ml kókusztejszín
- 4 tojás
- 10 dkg reszelt sajt vagy parmezán
- bors, só
- 2 púpos evőkanál őrölt zabpehely
A jénai tálat olívaolajjal vagy vajjal kikenjük.
A darált húst olívaolajon megpirítjuk, amikor a leve elfő, akkor rádobunk 2 evőkanál zabpelyhet és pár percig még pirítjuk.
A sonkát vékony csíkokra szeleteljük és a jénai aljára szórjuk, arra megy a darált hús, majd a lereszelt alma.
Egy tálban összekeverjük a tojást, a kókusztejszínt és a reszelt sajtot és végül ezt az egyveleget ráöntjük a jénaiban lévő húsra.
180 fokon sütjük, amíg a teteje megpirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése