2013. június 15., szombat

Almás darált hús






Úgy látszik szeretem kihívások elé állítani magam :) Nem volt kedvem boltba menni, de almám van egy nagy ládával és a minap ledaráltunk pár kiló pulykamellet, így most ez lesz az alapanyag.

Hozzávalók:


  • kb. 60-70 dkg darált pulykamell
  • 4-5 szelet füstölt sonka (bármilyen egyéb sonka is lehet, nekem még húsvétról maradt anyuék sonkájából, azt használtam most fel)
  • 2 alma, reszelve
  • olívaolaj vagy vaj
  • 200 ml kókusztejszín
  • 4 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt vagy parmezán
  • bors, só
  • 2 púpos evőkanál őrölt zabpehely
A jénai tálat olívaolajjal vagy vajjal kikenjük.
A darált húst olívaolajon megpirítjuk, amikor a leve elfő, akkor rádobunk 2 evőkanál zabpelyhet és pár percig még pirítjuk.
A sonkát vékony csíkokra szeleteljük és a jénai aljára szórjuk, arra megy a darált hús, majd a lereszelt alma.
Egy tálban összekeverjük a tojást, a kókusztejszínt és a reszelt sajtot és végül ezt az egyveleget ráöntjük a jénaiban lévő húsra. 
180 fokon sütjük, amíg a teteje megpirul.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése