Találtam a mélyhűtőmben egy jó maréknyi darált húst. Fasírthoz túl kicsi volt az adag, ezért úgy döntöttem, levesbe fogom tenni. Ragu jellegű lesz a leves, tejföl nélkül.
Hozzávalók:
- kb. 15-20 dkg darált pulykamell
- kb. 10 dkg füstölt sonka
- 3 nagy sárgarépa, felkarikázva
- 2 nagy gyökér felkarikázva
- 1 fej karalábé, felkockázva
- 1 fej vöröshagyma felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma
- kb. 10 darab gomba, felszeletelve
- fél maréknyi petrezselyem zöldje
- 3 tojás sárgája
- fél citrom leve
- olívaolaj
- só, bors
A darált húst forró olívaolajra dobjuk és addig pirítjuk, amíg egy kis pirított színt kap, akkor rádobjuk a kétféle hagymát, majd felöntjük vízzel, hozzáadjuk a felkarikázott fehér- és sárgarépát, valamint a felkockázott karalábét. Ekkor a apró darabokra vagdossuk a sonkát, és azt is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk és a gombát is hozzáadjuk. Közepes hőfokon rotyogtatjuk, amíg a zöldségek megpuhulnak, akkor belekeverünk három tojás sárgáját, miközben folyamatosan kevergetjük a levest, belenyomjuk fél citrom levét, még egyet rottyantunk rajta és már kész is!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése