Még egy, eredetileg hagyományos tortarecept, amit Szilvia paleosított!!!
Hozzávalók a piskótához:
- 3 tojás
- 6 dkg eritrit
- 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 6 dkg őrölt kókuszreszelék
Hozzávalók a gesztenyés krémhez:
- 25 dkg (1 csomag) cukrozatlan, natúr gesztenyemassza
- fél dl rum
- 3 dl sűrű kókusztejszín, felverve
Hozzávalók a habtejszínhez:
- 2,5 dkg por eritrit
- 5 dl hideg, sűrű kókusztejszín
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral és kakaóval elkevert őrölt kókuszt.
A masszát belesímítjuk egy sütőpapírral bélelt kb. 22 cm-es tortaformába és 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kihűlt, kivágjuk a tortaformából. Elmossuk a formát, ismét kibéleljük sütőpapírral és visszatesszük bele a piskótalapot.
A gesztenyés krémhez simára keverjük a gesztenyemasszát a rummal, beleforgatjuk a kemény habbá felvert kókusztejszínt. A krémet egyenletesen a kibélelt tortaformában lévő tortalapra töltjük, hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
A tejszínhez összekeverjük a por eritritet és a kókusztejszínt, kemény habbá verjük és rákenjük a gesztenyekrémes rétegre. Hűtőbe tesszük dermedni.
Tetejét reszelt gesztenyemasszával vagy cukormentes csokival díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése