Szilvia barátnőm készítette ezt a fincsi tortát, de meg kellett osztanom. Annyira szeretem a precizitását és kreativitását - ezt a tortát egy hagyományos receptről "paleosította".
Hozzávalók a 22 cm piskótához:
- 6 tojás
- 12 dkg eritrit
- fél csomag sütőpor
- 17 dkg mandulaliszt
A masszát egy sütőpapírral bélelt formába öntjük és 160 fokon készre sütjük kb. 30 perc alatt. Ha kihűlt , vágjuk félbe.
Hozzávalók a krémhez:
- 4 tojás sárgája
- 1 doboz (4 dl) kókusztejszín
- 1 evőkanál vanília esszencia
- 15 dkg xilit
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál őrölt zabpehely
- 1 dl presszókávé
Alacsony fokozaton lassan felforraljuk a kókusztejszínt a vaníliával. Közben kikeverjuk a 4 tojássárgáját a xilittel, amikor jó habossá válik, hozzákeverjük az őrölt zabpelyhet. Ehhez a tojásos egyveleghez hozzáadunk kb. 1 dl presszókávét és ezt fokozatosan adagoljuk az alacsony hőfokon főzött kókusztejszínhez. Amikor pudingszerűvé válik, akkor kikapcsoljuk a főzőlapot és a krémhez adjuk a vajat, ami kevergetés mellett szépen elolvad a krémben.
Egy rétegben betöltjük a tortát úgy, hogy a krémből a tetejére és az oldalára is jusson. Az oldalát és a tetejét szeletelt mandulával borítjuk, majd legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése