Húúúú, ez valami nagyon fincsi lett!!! Reggel valami édesre vágytam, de már minden tartalék édességet kiettem a mélyhűtőből, úgyhogy alkotnom kellett :) azokból a hozzávalókból, amiket itthon találtam...
Hozzávalók:
- 3 púpos evőkanál zöldbanán liszt
- 2 púpos evőkanál szezámmag liszt
- 2 púpos evőkanál kókuszreszelék (megőröltem)
- 4 tojás
- csipet só
- 4 evőkanál eritrit
- 105 gr puha vaj
- 1 egész citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- csapott kiskanál szódabikarbóna
- 1 púpos evőkanál nyílgyökér liszt
- 3 púpos evőkanál sűrű kókusztejszín
- (a kókusztejszín híg leve, ha nem elég piskótás a massza állaga)
A 15 cm-es forma |
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tojásokat az eritrittel illett volna külön habosra kikeverni, de nagyon siettem, így csak mindent bedobáltam egy tálba és már kevertem is simára. Igazi piskóta-folyós lett az állaga és nyersen is döbbenetes volt az íze - meg is ettem néhány evőkanállal belőle :):):)
Két formába is öntöttem a tésztámból: egy 21 cm-be és egy 15 centiméteresbe. Az utóbbi új kis forma, ki kellett próbálnom, mert olyan szép hullámos a forma alja (látszik is az egyik képen).
Magában is nagyon finom, de most félbevágtam a szeleteimet és lekvárral megkentem. Mennyei...
Az alkotói jegyzet |
A nagyobb méretű piskóta |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése