A Narancsos kacsamellből jócskán maradt nem csak kacsazsír, de lekvár is, amit mi nem tartósítottunk, úgyhogy kénytelen voltam felhasználni és valami sütit kreálni belőle, hogy ne menjen tönkre a lekvár és legyen egy kis extra szénhidrát-tartalék a futóversenyre való felkészülésre. :)
Hozzávalók:
- 5 tojás, szétválasztva
- 5 púpos evőkanál zöldbanán liszt
- 3 púpos evőkanál eritrit
- 4 púpos evőkanál narancs lekvár
- csipet só
- csapott kiskanál szódabikarbóna
A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
A tojásfehérjét a csipet sóval verjük kemény habbá (A fehérjéhez adott csipetnyi só vagy cseppnyi citromlé megnöveli a fehérjehab térfogatát)
A tojássárgáját a lekvárral és az eritrittel mixereljük egyenletes krémmé, majd adjuk hozzá a zöldbanán lisztet és végül óvatosan keverjük hozzá a kemény tojásfehérjét is.
Papírral bélelt tepsiben süssük 40-45 percig.
Nagyon jó állagú, félbevágható, tölthető piskóta, bármilyen krémes sütinek jó alap. A narancs nem igazán érződik ki rajta - azt gondolom bármilyen lekvárral elkészíthető...
Krémet most nem volt időm készíteni hozzá, így szilvalekvárral ettem. Mesés!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése