Nagyon éhes voltam, de fogalmam sem volt mit is egyek. Édeset is ehetnékem volt, na de sósat is... S mivel a hűtőben találtam négy szelet nyers csirkemellet, gondoltam valami gyümölccsel elkészítve meg lesz az édes és a sós íz is... De nem volt itthon gyümölcs, meg kedvem sem boltba menni, így leemeltem a polcról az anyukám főzte birsalma lekvárt és már kattogott is az agyam, hogyan készítsem el... Nagggggggyon jó lett!
Hozzávalók (4 szelet csirkemellhez):
- 4 szelet csirkemell :)
- 1 nagy vagy két kisebb vöröshagyma - vagy nagyon apróra kockázva, vagy ledarálva
- fél üveg birsalmalekvár - kb. 25 dkg
- bors
- 1 púpos kiskanál reszelt gyömbér
- olívaolaj (a tepsi kikenéséhez és két evőkanál a birsalmás masszába)
- só
- fahéj
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A csirkemelleket egy kis méretű, olajjal kikent tepsi aljára helyezzük.
A birsalmát a húson kívüli összes hozzávalóval alaposan összekeverjük, majd ráöntjük a húsra.
60 percen át sütöttem, fedő nélkül. A húsokat nem fordítottam meg, mert a birsalma teljesen beborította, nem száradhatott ki sehol :)
Bulgurral és quinoával is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése