2020. január 1., szerda
Egyszerű, gyors, szaftos rizottó
Hozzávalók: - 1 dl rizs
- 1dl száraz fehérbor
- 1 lilahagyma, felkockázva
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 dl rizstejszín
- egy kiskanál vaj
- 4 evőkanál parmezán
- 1.2 liter víz
- adalékmentes ételízesítő
- szárított metélőhagyma (elhagyható)
A vizet ételìzesítővel felforraljuk.
A hagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd mehet rá a fokhagyma, majd a rizs. Amikor sisteregni kezd, öntsük rá a bort. Várjuk meg, amíg elpárolog a leve és adjunk hozzá egy merőkanálnyit a felforralt, ízesített vízből.
Mindig csak akkor adjunk hozzá újabb adag gizet, amikor az előzőt már felszívta a rizs és ismét sisteregni kezd.
Amikor már majdnem jó a rizs, öntsük rá a tejszínt és adjuk hozzá a parmezánt. Főzzük puhára. Ha esetleg kell, nyugodtan adhatunk hozzá még egy kis vizet. Amikor jónak találjuk, adjuk hozzá a vajat, és keverjük szét a rizsben.
Krémesen Isteni! Tényleg
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése