2020. január 1., szerda
Tejszínes-fűszeres harcsa
Hozzávalók:
- 60 dkg felkockázott harcsa
- 1 nagy vöröshagyma, felkockázva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 0.5 dl száraz fehérbor
- 2 dl rizstejszín
- 1 evőkanál rizsliszt
- kakukkfű
- bors
- só
- őrölt kömény
- majoranna
- oregáno
-petrezselyem
- kapor
- bazsalikom
- olívaolaj
Az olajban megpirítjuk először a vöröshagymát, majd mehet rá a fokhagyma és amint érezni lehet a fokhagymát, tegyük bele a harcsát is és süssük a húst fehérre. Ekkor öntsük fel borral, fűszerezzük az összes felsorolt fűszerrel és együtt főzzük 5 percig.
A rizsliszttel szórjuk meg, óvatosan keverjük át - nagyon könnyen szétesik a harcsa. Öntsük rá a rizstejszínt, majd alacsony hőfokon főzzük, kevergetés nèlkül, amíg egy kicsit besűrűsödik a szósz.
Én rizottóval ettem, a többiek steak burgonyával
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése