2020. január 1., szerda
Szilvás-hagymás sertésszűz
Hozzávalók:
- 2 hosszú sertésszűz, zsírtalanítva, 2.5 cm-es szeletekre vagdosva
- 1 fej vöröshagyma, felkockázva
- 1 sárgarépa, vékonyra felkarikázva
- kakukkfű
- vaj, olaj
- 1 db babérlevél
- 2 dl száraz fehérbor
- 2.5 dl alaplé - 2 dl rizstejszín
- 20 dkg cukormentes szilvabefőtt v friss szilva
- só
- bors
Vaj/olaj kombón pirítsuk meg a sertésszűz szeleteket. Lefedve tegyük félre.
A sertésszűzről levagdosott zsíros részt aprítsuk fel, majd a fennmaradt olajon a serpenyőben pirítsuk meg. Dobjuk rá a lilahagymát, a sárgarépát, kakukkfüvet és a babérlevelet. Kis lángon főzzük 5 percig.
Öntsük fel a borral és főzzük, amíg elfő a leve. Ekkor mehet rá az alaplé és alacsony hőfokon főzzük 30 percen át. Vegyük ki a babérlevelet.
Turmixoljuk le az egészet, majd adjuk hozzá a tejszínt, szilvát és a sertésszűzszeleteket. További 15 percig főzzük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése