2013. október 4., péntek

Karalábé krémleves





Kicsit félve álltam neki ennek krémlevesnek, mert még senkitől nem is hallottam, hogy valaha is készített volna karalábé krémlevest... De megdöbbenésemre, nagy sikere volt, szinte kitöröltük a lábast a kenyérrel :):):)

Hozzávalók:


  • 3 fej karalábé (utólag kiderült, hogy nekünk ez a mennyiség kevés, Gabesz szerint 6 karalábéból kell legközelebb készítenem)
  • vaj vagy olívaolaj
  • víz
  • 2-3 dl  kókusztejszín
  • vegeta
  • bors

A karalábékat felkockázzuk.
A vajat felolvasztjuk az edényünkben, rádobjuk a karalábékat, együtt pároljuk pár percig, majd annyi vízzel öntjük fel, ami épp csak ellepi, ekkor fűszerezzük is vegetával és borssal. Addig főzzük, amíg meg nem puhul.
Amint megfőtt a karalábé, átöntjük a turmixgépbe és krémesítjük.
Visszaöntjük a fazékba, hozzáadjuk a tejszínt, majd alacsony hőfokon főzzük, amíg teljesen feloldódik a kókusztejszín. Ismét ellenőrizzük a fűszerezést. És kééééész!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése