Kicsit félve álltam neki ennek krémlevesnek, mert még senkitől nem is hallottam, hogy valaha is készített volna karalábé krémlevest... De megdöbbenésemre, nagy sikere volt, szinte kitöröltük a lábast a kenyérrel :):):)
Hozzávalók:
- 3 fej karalábé (utólag kiderült, hogy nekünk ez a mennyiség kevés, Gabesz szerint 6 karalábéból kell legközelebb készítenem)
- vaj vagy olívaolaj
- víz
- 2-3 dl kókusztejszín
- vegeta
- bors
A karalábékat felkockázzuk.
A vajat felolvasztjuk az edényünkben, rádobjuk a karalábékat, együtt pároljuk pár percig, majd annyi vízzel öntjük fel, ami épp csak ellepi, ekkor fűszerezzük is vegetával és borssal. Addig főzzük, amíg meg nem puhul.
Amint megfőtt a karalábé, átöntjük a turmixgépbe és krémesítjük.
Visszaöntjük a fazékba, hozzáadjuk a tejszínt, majd alacsony hőfokon főzzük, amíg teljesen feloldódik a kókusztejszín. Ismét ellenőrizzük a fűszerezést. És kééééész!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése