Annyira rákaptak a gyerekek a krémlevesekre, hogy nem győzöm készíteni őket. Ha rajtuk múlna csupán a sárgarépa krémlevest és a tök krémlevest ennék, mert ez a kettő a nagy kedvenc. De most vegyes krémlevest készítettem, megmaradt hozzávalókból.
Hozzávalók:
- 1 brokkoli
- 4 db sárgarépa, felkarikázva
- 2 db fehérrépa, felkarikázva
- fél fej karalábé, felkockázva
- 1 nagy szelet zellergumó, felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy vagy 2 kicsi vöröshagyma
- vaj
- só, bors
- tárkony
- bazsalikom
- 2 dl kókusztejszín
A hagymát a vajon megpirítjuk, majd rádobjuk a felaprított zöldségeket, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és végül felöntjük épp csak annyi vízzel, ami ellepi. Fűszerezzük a sóval, borssal, bazsalikommal és a tárkonnyal, majd addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Turmixgépben krémesítjük, majd az edényünkbe visszaöntve hozzáadjuk a tejszínt, ellenőrizzük a fűszerezést és már kész is!
Reszelt sajttal vagy parmezánnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése