2013. október 13., vasárnap

Vegyes zöldségkrémleves




Annyira rákaptak a gyerekek a krémlevesekre, hogy nem győzöm készíteni őket. Ha rajtuk múlna csupán a sárgarépa krémlevest és a tök krémlevest ennék, mert ez a kettő a nagy kedvenc. De most vegyes krémlevest készítettem, megmaradt hozzávalókból.

Hozzávalók:


  • 1  brokkoli
  • 4 db sárgarépa, felkarikázva
  • 2 db fehérrépa, felkarikázva
  • fél fej karalábé, felkockázva
  • 1 nagy szelet zellergumó, felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy vagy 2 kicsi vöröshagyma
  • vaj
  • só, bors
  • tárkony
  • bazsalikom
  • 2 dl kókusztejszín
A hagymát a vajon megpirítjuk, majd rádobjuk a felaprított zöldségeket, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és végül felöntjük épp csak annyi vízzel, ami ellepi. Fűszerezzük a sóval, borssal, bazsalikommal és a tárkonnyal, majd addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Turmixgépben krémesítjük, majd az edényünkbe visszaöntve hozzáadjuk a tejszínt, ellenőrizzük a fűszerezést és már kész is!


Reszelt sajttal vagy parmezánnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése