Hozzávalók:
- 80 dkg felkockázott sütőtök
- 1 nagyobb vöröshagyma, felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma
- vaj vagy olívaolaj
- 5-6 dl víz
- vegeta, bors
- szerecsendió
- őrölt kömény
- 2 dl kókusztejszín
Az olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát és a szétnyomott fokhagymát, majd rádobjuk a felkockázott tököt, pár percig folyamatos keverés mellett pirítjuk, pároljuk, majd felöntjük a vízzel. Ekkor fűszerezünk is - vegeta, bors, szerecsendió és őrölt kömény. A fűszerekből ízlés szerint helyezzünk bele, folyamatos kóstolgatás mellett. Addig főzzük, amíg megpuhul a tök.
Beleöntjük a turmixgépbe és alaposan összeturmixoljuk a zöldségeket.
Visszaöntjük a fazékba, hozzáadjuk a kókusztejszínt és csak addig főzzük, amíg a kókusztejszín darabjai feloldódnak és szép egységes színű lesz.
Pirított tökmaggal tálaljuk, de nekem most csak napraforgómagom volt itthon. Ezzel is nagyon finom volt. :)
Isteni volt!!!
VálaszTörlésÉs ebből mégis mennyi adag lesz???? Egy tállal készítettél, mint a képen????
VálaszTörlésIlyen alapvető információ, hogy hány adag készül a fenti mennyiségekből, igazán elvárható egy recepteket közlő oldaltól, nem?
Egy másik alapinformáció az össz elkészítési idő lenne, de ez már valóban olyan titok, ami csak a "Legjobb recepjeim" nevű DVD extrái közé kerülhet fel!
Hű, nem kell ilyen hevesen! :) Valóban nem adtam meg ezeket az infókat, bocsi :):):) Négy nagy adag lett belőle. Az időt sajnos nem mértem - ezeket az ételeket saját részünkre készítem, de felteszem a blogra, hátha vki elkészítené. Nem vagyok hivatásos szakács sem, és DVD készítô sem! Szép napot!
TörlésGyakorlott háziasszony egyből vágja a mennyiségeket, egyébiránt... Nem baj az, ha valaki még tapasztalatlan, de ezért nem más a hibás :-)
TörlésKöszi, Vanda! :)
Törlés