Hozzávalók:
Tészta
- Fél pohár (1 dl) őrölt kókuszreszelék
- Negyed pohár őrölt zabpehely
- 2 evőkanál xilit
- Késhegynyi sütőpor
- Negyed pohár olvasztott vaj
- 1 felvert tojás
- 1 kiskanál vanília esszencia
- Szilva félbevágva - a kistepsis sütimre 14 félszilva jutott
Öntet
- 3 evőkanál olvasztott vaj
- 1 felvert tojás
- 1 evőkanál xilit
- 1kiskanál fahéj
A sütőt 180 fokra melegítjük.
A tészta hozzávalóit kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk. Egy morzsálódós masszát kapunk, amit szilikonos tepsibe belenyomkodunk az ujjainkkal. Amennyiben hagyományos tepsiben készül, mindenképpen vajazzuk ki azt.
Erre a tésztára ráhelyezzük a félszilvákat.
A meleg sütőben 40 percig sütjük. A sütés alatt az öntetet elkészítjük, majd a 40 perc letelte után kivesszük a tepsinket, a szilva tetejére ráöntjük az öntetet.
A sütinket visszatesszük és addig sütjük, amíg az öntetünk is átsül - merthogy tojás van benne.
Én akkor vettem ki, amikor az öntet egy kicsit barnulni kezdett.
Szia, legkeveressel vagy siman sutotted? Köszi :-)
VálaszTörlésSimàn, de lègkeverèssel is szoktam, ugyanolyan szèpen sül meg
VálaszTörlés