Hozzávalók:
Tésztához
- 1.5 pohár, vagyis 3 dl dió
- Fél kiskanál sütőpor
- 3 evőkanál olvasztott vaj
Töltelékhez
- 6 darab datolya, mag nélkül
- 1 pohár (2 dl) reszelt sütőtök
- Csapott kiskanál fahéj
- Gyömbér
- Szerecsendió
- 1.5 evőkanál olvasztott vaj
- 1/4 pohár őrölt kókuszreszelék
- 1/4 pohár őrölt mandula vagy brazil dió vagy amilyen dió van
- 2 púpos evőkanál xilit
A tészta hozzávalóit nagyon alaposan összedolgozzuk, majd szilikonos vagy kivajazott tepsibe - kis kerek sütőformába tettem - belenyomkodjuk.
Aprítógépbe helyezzük a töltelék hozzávalóit, jó alaposan összeaprítjuk, majd a tésztára öntjük
Nahát, egy olcsó (ha sok ingyen diója van az embernek :D), egyszerű, tojástalan süti, ami még jó is? :D Most csináltam meg, nekem bejön, bár (szokásomhoz híven) tettem módosításokat. Reszelni nem szeretek, úgyhogy gyorsan puhára főztem a sütőtököt (érdekes módon csak a sütőben tart sokáig a puhulás, vízben vagy zsírban gyors), datolya helyett mazsolát használtam s azt is citrommal elkeverve raktam a már kész süti tetejére (citromos korszakom van). Nagyon jó, a dió kissé omlósan roppanós tésztát képez, amit nagyon szeretek. Muffinsütőben sütöttem, jó nagy lyukai vannak, teljesen jó kis kézbe fogható apró pitéket kaptam így :) Köszönet a receptért, ez még sokszor meg kell sütnöm a szép hosszú sütőtökszezonban :D
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszett, én meg elkészítem a te variációdat :-) :-) :-) Valóban, a sok sok diót úgy kaptam ajándékba egyik barátnőmtől :-) :-) :-)
VálaszTörlés