Szüleimtől jó sok idei, fagyasztott meggyet kaptam, gondoltam készítek egy jó kis meggylevest, de ezúttal nem turmixolom...
Hozzávalók:
- 1 kg meggy
- 3-4 evőkanál xilit (én 3 kanállal tettem bele, nekem pont jó, Gabi szerint kellett volna bele még egy kanállal...)
- 1 kiskanál vanília esszencia
- 3 szelet citrom
- 2 dl kókusztejszín
- 6 dl víz
- 1 evőkanál gesztenyeliszt
- fahéj
- 2 darab szegfűszeg
A meggyet félig fagyosan beletettem a fazékba, felöntöttem a vízzel, hozzáadtam a szegfűszeget, a fahéjat, a vaníliát, a xilitet és a citromot. Közepesen hőfokon kb. 10-15 percig főztem.
Közben a lisztet és a tejszínt csomómentesre kikevertem, óvatosan, folyamatos kevergetés mellett adagoltam bele a meggylevesbe. 4-5 percig főzzük tovább. Ha sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá még vizet, bár akkor a xilitet lehet, hogy pótolni kell. Én sűrűbben szeretem a leveseket, úgyhogy nem adtam hozzá extra vizet.
Már langyosan ettem belőle... Nagyon-nagyon finom.
Természetesen Gabesz hiányolta a tetejéről a tejszínhabot...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése