Sacikával megkívántunk valamilyen piskótát, tejszínhabbal... Az otthon talált hozzávalókból alkottunk egy finomságot :)
Hozzávalók:
- 1/2 (2 dl-es pohárral mérve) pohár kókuszreszelék
- 1/2 pohár karobpor
- 3 tojás
- 3 evőkanál xilit
- 1 kiskanál sütőpor
- 3 evőkanál sűrű kókusztejszín
- 1 púpos evőkanál cukormentes kakaó
- pici víz
A kókuszreszeléket és a karobport apróra őröljük.
A tojássárgáját a xilittel habosra keverjük, hozzáadjuk először a kókusztejszínt, azután az őrölt kókuszt és a karobot, valamint a sütőport.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük fel, majd nagyon óvatosan hozzákeverjük a tojássárgás sűrű masszához.
Ha túl sűrűnek találnánk, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál vizet.
Papírral bélelt tepsibe lapátoljuk és 180 fokra felmelegített sütőben sütjük, amíg jónak nem találjuk - tűpróba!
Kérdezték tőlem, mi alapján döntöm el, kivajazom e a tepsit vagy pedig inkább papaírral bélelem. Nos, most már csak papírral bélelem a tepsijeim, mert túl sokat összekarcoltam és tönkretettem, most már nagyon óvatos és elővigyázatos vagyok!!!
A piskóta nagyon finom, mi azért felvertünk hozzá xilittel ízesített kókusztejszínt... Még tutibb...
SÜTI
VálaszTörlésVégül is az... :)
TörlésSzia! Karobpor helyettesíthető kakaóval ugyanennyi mennyiséggel? Te melyik kókusztejszínt használod?
VálaszTörlésKöszönöm, Zsike