Hozzávalók:
- 40 g gesztenyeliszt
- 30 g mandulaliszt
- 3 tojás
- 3+1 evőkanál xilit
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál vanília esszencia
- Fahéj
- 50 g kókuszzsír
- 0.5 dl kókusztejszín
- Fél citrom leve
Az egész tojásokat 3 evőkanál xilittel addig mixereljük, amíg ki nem fehéredik, majd a többi hozzávalót is beleadagoljuk, miközben tovább mixerelünk - a liszteket, a sütőport, vaníliát, fahéjat, kókuszzsírt, tejszínt és a fél citrom levét. A végén az útifűmaghéjatbis hozzáadjuk.
Ez alapvetően egy kis adag, a masszát egy 18 cm átmérőjű, magas falú tepsibe öntöttem, amit papírral béleltem. A tésztára jócskán tettem meggyet, amit megszórtam 1-2 evőkanál xilittel, majd 180 fokra felmelegített sütőben sütöttem jóóó sokáig... Elkövettem azt a hibát, hogy nem csavartam ki a meggy levét, hanem csak úgy a tésztára zúdítottam a nagy adag meggyet, ami nagyon folyóssá tette a tésztát.
Bár sokáig kellett sütni, az íze leírhatatlanul finom lett!!! Azt hiszem ez eddig a legtutibb meggyes sütim, bár a többi is isteni volt... Nekem... :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Fagyasztott meggyet használtál vagy meggybefőttet?Nekem fagyasztott van itthon, a felengedés után
VálaszTörlésmég csavarjam ki a levét akkor szerinted?
Nekem is csak fagyasztott van itthon. Előző nap kiveszem, hogy kiolvadjon és utána kicsavarom a levét, de csak úgy lazán, mert én szeretem, ha a meggy leve átitatja a tésztát...
TörlésKöszönöm!
TörlésSzívesen!
TörlésSzia Brigi!
VálaszTörlésKorábban mar próbáltam ezt a meggyes sutit, nagyon bejött nekem is!
Most alapanyagok meglétének hiánya miatt máshogy csináltam.
Mandulaliszt helyett kb 10dkg daraltdiot raktam bele, meggy helyett pedig cukormentes házi szilvalekvárbol kis halmokat pakoltam rá kiskanallal. Meghintettem meg pici daraltdioval. Juj, próbáld ki így is, ez is mennyei lett! Üdv, Ági
Mindenképpen kipróbálom, köszi a tippet!!!
TörlésBrigi, isteni volt - örök hála :)
VálaszTörlésJaj, de nagyon örülök!!! Kösziiiiiii
TörlésEz tényleg isteni finom volt! Köszi a receptet! :)
VálaszTörlés