2014. június 24., kedd

Paleo zsemle a lá Diósy Mónika






Mónika barátnőm boldogan hívott fel, hogy sok-sok recept kipróbálása után végre rátalált a tökéletes állagú és ízű paleo zsemlére!!! Amint meghozta a a csomagküldő szolgálat a megrendelt paleo liszteket, azonnal nekiálltam kipróbálni a receptjét:



Hozzávalók:

  • 40 g útifűmaghéj
  • 60 g szezámmag liszt
  • 60 g mandula liszt
  • 15 g gesztenye liszt
  • 15 g kókuszliszt
  • csapott kiskanál só
  • egy kiskanál sütőpor
  • 10 g olívaolaj
  • 2.5-3.5 dl víz


A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk - annyi vizet adjunk hozzá, amitől kenyértészta jellegű masszát nem kapunk. Én a dagasztás végeztével hagytam a tésztát pár percig állni - kicsit száraz is lett, ezért még adtam hozzá egy kis vizet, újra dagasztottam majd pedig kis gombócokat formáltam a tésztákból és papírral bélelt tepsibe helyeztem őket, némi távolságra egymástól. Kb. negyven percig sütöttem. Finom, puha, omlós... Vajjal, paradicsomszeletekkel valami álom...


21 megjegyzés:

  1. Szia! Ebbe a fajtába nem kell, anélkül készítettem

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm,na ezt feltétlenül ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  3. ÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!! Ez fantasztikusan jó!!!!
    Köszönöm!
    Végre van egy paleós kenyérféle, ami igazán ízlik!
    Köszi Brigi!!!!

    VálaszTörlés
  4. Brigi! Nézted már, hogy meddig áll el, vagy a család erre nem ad lehetőséget? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy örülök, hogy ízlik! Nálunk csak nekem ízlett! :):):) én két nap alatt megettem... :)

      Törlés
  5. Képzeld! Párom este hazajött, megkóstolta, és a reakciója ugyanaz az volt, mint nekem! Így tényleg biztosan nem romlik ránk! :) Amúgy imádom a receptjeidet, jó néhányat kipróbáltam már, és a többit is kifogom!!

    VálaszTörlés
  6. Én most próbálom ki először, 14 db kb 4 dekás zsömikém lett..hány fokos sütőben süssem 40 percig? légkeveréses a sütőm

    VálaszTörlés
  7. Allergiás vagyok az útifűre...Mi történik, ha kihagyom belőle?

    Zsuzska

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy kicsit morzsálódóbb lesz...esetleg egy kis chia mag mehet bele, az utifű helyett...

      Törlés
  8. Szia, Kipróbáltam de nekem ragacsos maradt a közepe. Mit tudok tenni hogy jó legyen?

    VálaszTörlés
  9. szia, furcsa, h ez törtènt, mert számtalanszor elkészítettem ezt a receptet... arra tudok csak gondolni, hogy nagyon nagy méretű zsemléket formáltál - ezek ugyanis harmad vagy negyed akkorák, mint a bolti zsemle mérete. Az is lehet, hogy túl erős a sütőd, és bár kívülről késznek tűnt, belül még nyers maradt... Üdv. Brigi
    l

    VálaszTörlés
  10. Kicsi zsemléket csináltam, viszont a sütőm tényleg erős lehet. Megpróbálom alacsonyabb hőfokon talán sikerem lesz.

    VálaszTörlés
  11. Kipróbáltam és isteni lett! Köszi a receptet Brigi!

    VálaszTörlés
  12. Szia Brigi! Szezámmagliszt helyett lehet mást is használni, mert az nincs itthon, és csak hétvégén hoznak a boltba is.

    VálaszTörlés
  13. Szia! Ezzel a recepttel még nem variáltam, de esetleg duplázd a mandulalisztet vagy tegyél bele lenmaglisztet...

    VálaszTörlés