Mónika barátnőm boldogan hívott fel, hogy sok-sok recept kipróbálása után végre rátalált a tökéletes állagú és ízű paleo zsemlére!!! Amint meghozta a a csomagküldő szolgálat a megrendelt paleo liszteket, azonnal nekiálltam kipróbálni a receptjét:
Hozzávalók:
- 40 g útifűmaghéj
- 60 g szezámmag liszt
- 60 g mandula liszt
- 15 g gesztenye liszt
- 15 g kókuszliszt
- csapott kiskanál só
- egy kiskanál sütőpor
- 10 g olívaolaj
- 2.5-3.5 dl víz
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk - annyi vizet adjunk hozzá, amitől kenyértészta jellegű masszát nem kapunk. Én a dagasztás végeztével hagytam a tésztát pár percig állni - kicsit száraz is lett, ezért még adtam hozzá egy kis vizet, újra dagasztottam majd pedig kis gombócokat formáltam a tésztákból és papírral bélelt tepsibe helyeztem őket, némi távolságra egymástól. Kb. negyven percig sütöttem. Finom, puha, omlós... Vajjal, paradicsomszeletekkel valami álom...
Szia ! Tojás nem kell bele?
VálaszTörlésSzia! Ebbe a fajtába nem kell, anélkül készítettem
VálaszTörlésKöszönöm,na ezt feltétlenül ki fogom próbálni.
VálaszTörlésKíváncsi vagyok, hogy fog ízleni!
VálaszTörlésÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!! Ez fantasztikusan jó!!!!
VálaszTörlésKöszönöm!
Végre van egy paleós kenyérféle, ami igazán ízlik!
Köszi Brigi!!!!
Brigi! Nézted már, hogy meddig áll el, vagy a család erre nem ad lehetőséget? :)
VálaszTörlésÚgy örülök, hogy ízlik! Nálunk csak nekem ízlett! :):):) én két nap alatt megettem... :)
TörlésKépzeld! Párom este hazajött, megkóstolta, és a reakciója ugyanaz az volt, mint nekem! Így tényleg biztosan nem romlik ránk! :) Amúgy imádom a receptjeidet, jó néhányat kipróbáltam már, és a többit is kifogom!!
VálaszTörlésKösziiiiiii!!!
TörlésÉn most próbálom ki először, 14 db kb 4 dekás zsömikém lett..hány fokos sütőben süssem 40 percig? légkeveréses a sütőm
VálaszTörlés180 fokon...
VálaszTörlésAllergiás vagyok az útifűre...Mi történik, ha kihagyom belőle?
VálaszTörlésZsuzska
Lehet, hogy kicsit morzsálódóbb lesz...esetleg egy kis chia mag mehet bele, az utifű helyett...
TörlésSzia, Kipróbáltam de nekem ragacsos maradt a közepe. Mit tudok tenni hogy jó legyen?
VálaszTörlésszia, furcsa, h ez törtènt, mert számtalanszor elkészítettem ezt a receptet... arra tudok csak gondolni, hogy nagyon nagy méretű zsemléket formáltál - ezek ugyanis harmad vagy negyed akkorák, mint a bolti zsemle mérete. Az is lehet, hogy túl erős a sütőd, és bár kívülről késznek tűnt, belül még nyers maradt... Üdv. Brigi
VálaszTörlésl
Kicsi zsemléket csináltam, viszont a sütőm tényleg erős lehet. Megpróbálom alacsonyabb hőfokon talán sikerem lesz.
VálaszTörlésMindenképpen számolj be róla!
TörlésKipróbáltam és isteni lett! Köszi a receptet Brigi!
VálaszTörlésNagyon szívesen!
TörlésSzia Brigi! Szezámmagliszt helyett lehet mást is használni, mert az nincs itthon, és csak hétvégén hoznak a boltba is.
VálaszTörlésSzia! Ezzel a recepttel még nem variáltam, de esetleg duplázd a mandulalisztet vagy tegyél bele lenmaglisztet...
VálaszTörlés