2014. június 24., kedd

Paleo almás-szilvás hús a lá Beszedics Ilona



Erika barátnőm anyukája készítette el ezt az ünnepi, nagyon finom, számomra karácsonyt idéző finomságot. A képen látható szeletek az ő keze munkáját dícsérik... De hamarosan én magam is elkészítem :):):)


Hozzávalók:


  • 1 nagy pulykamell, félbevágva és alaposan kiklopfolva
  • 2 alma, reszelve
  • 2 marék aszalt szilva
  • 2 tojás
  • 1 púpos evőkanál útifűmaghéj


Az almát, aszaltszilvát összekeverjük a tojással és az útifűmaghéjjal. Amennyiben nagyon nagy a pulykamell, növelhető is a töltelék mennyisége. Én azt szeretem, ha minél több a húsban a gyümölcsös töltelék.
Az alaposan kiklopfolt húsra rápakoljuk a tölteléket. Tehetjük papírral bélelt őzgerincformába is, vagy feltekerhetjük és összekötözhetjük - kinek mi a könnyebb.
180 fokra felmelegített sütőbe tesszük és kb. 45 percig sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése