Anyukám ezzel a tortával (is) várt haza húsvétra. Egyszerűen mesés! Felszeletelve le is fagyasztottam belőle és kiolvasztva is ugyanolyan finom....
Hozzávalók:
- 8 tojás, szétválasztva
- 4-5 evőkanál szezammag liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 dl olívaolaj
- 8 evőkanál eritrit
- csipetnyi só
A tojássárgáját keverjük habosra az eritrittel, majd adjuk hozzá a sütőport, szezámmag lisztet, olívaolajat és végül a csipetnyi sóval keményre felvert tojásfehérjét.
Kivajazott tepsiben 180 fokon süssük.
A krém hozzávalói:
- 15 dkg eritrit
- 3 tojás
- 2 evőkanál kakaó
- 25 dkg vaj
Nagyon alacsony hőfokon, fokozaton kezdjük el főzni a 3 tojást, kakaót és az eritritet, folyamatosan kavargatva. Amikor besűrűsödik, tegyük félre hűlni.
Amikor egy kissé már lehűlt, keverjük hozzá a vajat és addig kavargassuk, amíg a vaj megolvad a krémben. Kenjük rá a krémet a piskótára, majd tegyük hűtőbe, legalább 2 órára, majd reszeljünk rá cukormentes csokoládét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése