Hozzávalók:
- 1 egész zellergumó, apróra szeletelve
- 1 nagy sárgarépa, karikákra szereletelve
- 2 vöröshagyma, felkockázva
- 2 fokhagymagerezd
- só
- bors
- szerecsendió
- kakukkfű
- olíva olaj
- víz
A vöröshagymát olíva olajon elkezdjük pirítani, majd belenyomjuk a fokhagymát és már adhatjuk is hozzá a feldarabolt zellert és sárgarépát. Egyet-kettőt keverünk rajta így együtt, majd annyi vízzel felöntjük, ami ellepi. Sóval, borssal, szerecsendióval és kakukkfűvel ízesítjük, majd addig főzzük, amíg a zöldség teljesen meg nem puhul. Ekkor átöntjük a levest a turmixgépbe, vagy ha van, akkor botmixerrel is pürésíthetjük.
Visszaöntjük az edényünkbe, ellenőrizzük a fűszerezést, ha túl sűrű, adhatunk még hozzá vizet.
Reszelt sajttal és apróra vagdosott dióval mennyei...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése