Ismét egy nagyon finom süti anyukámtól...
Hozzávalók a tésztához:
- 8 tojás, szétválasztva
- 1 dl olívaolaj
- 8 evőkanál eritrit
- 4 evőkanál őrölt lenmag
- 4 evőkanál szezámmagliszt
- 1 evőkanál cukormentes kakaó
- 2 evőkanál őrölt zabliszt
- 1 kiskanál sütőpor
A tojássárgáját az eritrittel habosra keverjük, majd az olívaolajat belekeverjük és végül a száraz hozzávalókat is hozzáadagoljuk. Legvégül a kemény habbá felvert tojásfehérjét lapátoljuk bele.
Szilikonformában vagy kivajazott tepsiben 180 fokon megsütjük a piskótát.
Hozzávalók a krémhez:
- 15 dkg eritrit
- 3 tojás
- 1 narancs héja és leve
- 15 dkg vaj
A három tojást az eritrittel feltesszük alacsony hőfokon főzni. Folyamatos kevergetés mellett várjuk, hogy besűrűsödjön. Akkor félretesszük hűlni, Amikor már egész jól lehűlt, belereszeljük a narancs héját és belefacsarjuk a levét, majd a 15 dkg puha vajat mixerrel alaposan eldolgozzuk a krémben,
Az egyik félbevágott piskóta tetejét megkenjük a krém egy részével, ráborítjuk a másik piskótát és a tetejét, illetve ha bőven van még krém, a sütink oldalát is bekenjük vele.
Nagyon finom, üdítő kis süti!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése