Hozzávalók:
- 50 dkg gomba, megmosva, félbe vágva
- 2 nagy vöröshagyma, felszeletelve
- 5-6 evőkanál cukormentes mustár
- olívaolaj
- vaj
- só
Ezt a köretet is, mint a hozzá fogyasztott pljeskavicát, gázgrillen sütöttük, de természetesen teflonos serpenyőben is elkészíthető.
A sütőlapot meglocsoljuk olívaolajjal, illetve rádobunk egy darab vajat, hogy felolvadjon, felhevüljön majd rászedjük erre a gombát és a hagymát. Nagy sistergés mellett elkezd párolódni, sülni, hozzáadjuk a mustárt, a sót és alaposan átkevergetjük. Időnként átforgatva addig sütjük, amíg a hagyma el nem kezd karamellizálódni, finom ropogóssá válni...
Tükörtojáshoz, sült húshoz egyaránt nagyon illik!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése