Az előző Citromos piskóta alapján készült ez a recept, ugyanis az ízvilága és állaga is nagyon elnyerte a tetszésemet. Annyiban változtattam csupán, hogy a szezámmagliszt helyett őrölt karobot tettem.
Hozzávalók:
- 3 púpos evőkanál zöldbanán liszt
- 2 púpos evőkanál karob liszt
- 2 púpos evőkanál kókuszreszelék (megőröltem)
- 4 tojás
- csipet só
- 4 evőkanál eritrit
- 105 gr puha vaj
- 1 egész citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- csapott kiskanál szódabikarbóna
- 1 púpos evőkanál nyílgyökér liszt
- 3 púpos evőkanál sűrű kókusztejszín
- (a kókusztejszín híg leve, ha nem elég piskótás a massza állaga)
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, majd szép lassan minden hozzávalót beleteszünk.
26 cm-es szilikon formába öntöttem a tésztát és addig sütöttem, amíg a széle pirosodni nem kezdett. Az időt sajnos nem mértem.
Ezt a piskótát magában ettem, mert imádom a karob illatát is és az ízét is!
Ezt a piskótát magában ettem, mert imádom a karob illatát is és az ízét is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése