Nem tudom eredetileg milyen húsból készítik a souvlakit, én mindenesetre sertésszűzből és csirkéből csináltam. A sertésszűzzel készült szaftosabb és puhább lett, úgyhogy a család megszavazta, hogy máskor csak abból készítsem.
Hozzávalók:
- 600 gr sertés szűzérme, nagy kockákra vagdosva
- 1.5 dl olívaolaj
- 1.5 dl vörösbor
- 1 citrom leve és héja
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- bors
- oregánó
- rozmaring
- só (csak sütéskor
A felkockázott húst egy nagyobb műanyag dobozba tesszük, majd az összes hozzávalót hozzáadjuk, alaposan átkeverjük, majd leborítva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Amikor kivesszük a hűtőből, akkor a húskockákat felhúzzuk a kis nyárs fapálcikákra.
Grillen a legfinomabb, de minthogy kinn nagyon hideg volt, és Gabesz sem volt itthon, én serpenyőben sütöttem meg a pálcikára felhúzott húst. Nem tettem alá olajat, hiszen a pácban bővel volt zsíradék. Közepes hőfokon sütöttem, sűrűn-sűrűn forgatva a nyársot. Közben meg is sóztam.
Tzatzikivel és padlizsán krémmel ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése