Fél órám volt összedobni valami kaját, ez lett belőle, leginkább azért, mert ezek a hozzávalók voltak itthon. A végeredmény viszont a család minden tagját lenyűgözte!
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell, felszeletelve (csíkokra vagdosva szerintem jobb lett volna...)
- só
- bors
- 1 kisebb lilahagyma, csíkokra felszeletelve
- olívaolaj
- 1 piros kaliforniai paprika, felcsíkozva
- fél sárga kaliforniai paprika, felcsíkozva
- fél zöld kaliforniai paprika, felcsíkozva
- 1 friss paradicsom, felkockázva
- bazsalikom
- oregáno
- őrölt rozmaring
- 1 kiskanál almaecet
- 100 gr sűrített paradicsom
- parmezán
- 2evőkanál sűrű kókusztejszín (opcionális)
A sózott, borsozott hússzeleteket olívaolajon pirosra sütjük mindkét oldalán, majd kiszedjük őket egy tányérra.
A megmaradt olajon (ha nemigen maradt, öntsünk hozzá még olívaolajat) a hagymát, paprikákat és a paradicsomot megpirítjuk, amíg a paprika kicsit "megszottyad" (jobb szó nem jutott eszembe) - kb. 5-7 perc. Ekkor sózzuk, borsozzuk és a bazsalikom, oregáno és rozmaring hármassal fűszerezzük. Amikor érezzük az olasz fűszerek illatát, adjuk hozzá az almaecetet. Ennek az illata kb 20-25 másodperc alatt elillan. Adjuk a húst a zöldségekhez. Ha nagyon sűrűnek, szaftmentesnek ítéljük, adjunk hozzá kókusztejszínt.
Ellenőrizzük a fűszerezést, majd szórjuk meg gazdagon parmezánnal és már ehetjük is!
Nagyon finom, nagyon mediterrán :):):)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése