2018. március 18., vasárnap

Sertésszűz szeletek olaszos paradicsomszószban




Ez annyira, de annyira finom, hogy nem tudom elmondani és annyira, de annyira olaszos, hogy olyan mintha ott ettem volna, egyik helyi olasz étteremben... Bár a levesem nagyon rossz lett és semmilyen ízű, ez a főétel mindent vitt és nagyon feldobta a hangulatom :):):)

Hozzávalók 6 főre:




  • 1 egész vöröshagyma, nagyon apróra felkockázva
  • 2  gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 marék zsenge vagy leveselen fagyasztott spenótlevél
  • őrölt rozmaring
  • kb. 1 kg szűzpecsenye, két cm széles darabokra szeletelve
  • annyi szelet bacon, ahány szelet húsunk lesz
  • olaj
  • bors
  • 1 kiskanál cukor
  • 140 gr  sűrített paradicsom
  • 400 ml passzírozott paradicsom (házi paradicsomlevet használtam)
  • 2 dl főzőtejszín
A baconbe tekert sertésszűz szeletek


  1.  A sütőt 225 fokra előmelegítjük.
  2. A hús széleit körben rozmaringgal fűszerezzük, majd egy-egy bacon szelettel körbetekerjük. Én fogpiszkálóval átszúrtam a húsokat, hogy a bacon nem váljon le a húsról.
  3. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst körben megpirítjuk, majd közepes hőmérsékleten 8-10 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd kivesszük és egy tányérra halmozzuk.
  4. A hagymát és a fokhagymát a forró pecsenyezsírban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, kb. 1 percet tovább dinszteljük, felöntjük a paradicsommal, és a tejszínnel, hozzáadjuk a spenótot is. Sóval, borssal és csipet cukorral ízesítjük. Kb. 15 percig főzzük. Ellenőrizzük elég sós és borsos e.
  5.  A húsokból kihúzgáljuk a fogpiszkálókat. A spenótos-paradicsommártás 2/3-át egy tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük az elősütött szűzpecsenyét, majd elosztjuk rá a maradék mártást.
  6. 225 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 percig sütjük.
  7. Parmezánnal ettem és  hozzá cukormentes őszibarack befőttet fogyasztottam... A többiek krumplipürét is ettek hozzá.

Ez nagyon finom, csak ajánlani tudom!!! Jó étvágyat!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése