Még sok héttel ezelőtt mentettem el a receptet egy keto receptes oldalról, de paleosítanom kellett a benne lévő tejtermékek miatt, vagyis kókusztejszínt használtam, de nagyon ízlett így is a szósz mindenkinek a családban. Ők rizzsel ették, én pedig paleo főtt szezámlisztes tésztával. Nekem teljesen indiai feelinget kelt az íze, a többiek szerint olaszos!!! Döbbenet!
Hozzávalók a páchoz:
- 30 dkg kockázott csirkemell
- 1 evőkanál tikka masala fűszerkeverék
- 1 kiskanál reszelt friss gyömbér
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 dl kókusztejszín (nem paleosoknak sima tejszín)
- 1 evőkanál kókuszolaj
Hozzávalók a szószhoz:
- 2 evőkanál vaj
- 1/2 vöröshagyma
- 1 kiskanál reszelt gyömbér
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 140 gr sűrített paradicsom
- őrölt koriander
- 2 dl sűrű kókusztejszín (nem paleosoknak sima tejszín)
- 1/2 kiskanál tikka masala
A húshoz hozzáadjuk az összes páchozzávalót, az egészet összekeverjük és 30 percre hűtőbe tesszük.
A szószhoz tegyük turmix vagy aprítógépbe a hagymát, gyömbért, fokhagymát, a sűrített paradicsomot és a fűszereket és turmixoljuk simára. Tegyük félre.
A páccal együtt tegyük fel sülni a csirkét egy serpenyőben, amikor a hús átsül, adjuk hozzá a paradicsomos szószt és a kókusztejszínt, ellenőrizzük elég fűszeres e.
Rizzsel, vagy főtt paleo tésztával tálaljuk.
Nagyon finom, keleties ízvilág...
Az új kedvenc - a rizsfőző |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése