Azt hittem nagyon sok féle cukkini krémlevest készítettem eddig, de végiggörgetve a Levesek oldalt, csupán két ilyen levesre futottam rá: Cukkini krémleves, Cukkinis karfiol krémleves. Most akkor lesz egy paradicsomos cukkini krémleves is :)
Hozzávalók:
- 30 dkg friss paradicsom, felkockázva
- olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma, felkockázva
- víz
- adalékmentes ételízesítő
- só
- bors
- 1 cukkini, felkockázva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kiskanál eritrit
- bazsalikom
- oregánó
Az olívaolajon a hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a paradicsomot is. Egy kicsit összefőzzük, majd a cukkinit is hozzáadjuk és 2-3 perc folyamatos kevergetés után felöntjük egy kis vízzel. Épp csak annyit öntöttem rá, hogy ellepje... Szeretem a sűrűbb krémleveseket, de a turmixolás után még mindig lehet rajta vízzel hígítani. A levesünket fűszerezzük sóval, cukorral, borssal, ételízesítővel, bazsalikommal és oregánóval. Addig főzzük, amíg a cukkini meg nem puhul. Ekkor turmixoljuk le, ellenőrizzük megfelelő e a fűszerezése és már kész is. Ha sűrű, adhatunk hozzá még vizet, illetve egy kis kókusztejszínnel is gazdagíthatjuk...
Parmezánnal nagyon tutttttti
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése