2018. október 11., csütörtök

Cukkini-paprika ragu





Nagyon finom ragu, amelyből be lehet lakni vacsira és ennek ellenére csak jót tesz az alakunkkal :) Nagy adagokat érdemes elkészíteni belőle, hogy több napon át is kitartson :)

Hozzávalók:

  • 1 nagy cukkini hosszában félbevágva és a felek felszeletelve
  • olívaolaj
  • 1 vöröshagyma, felkockázva
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 paradicsom, nagyobb darabokban felkockázva
  • 1/2 zöld kaliforniai paprika, felkockázva
  • 1/2 piros kaliforniai paprika, felkockázva
  • 2 nagy evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • bors
  • édesnemes pirospaprika
  •  csapott kiskanál eritrit (opcionális)
  • víz
  • 1 evőkanál adalékmentes ételízesítő
A felszeletelt cukkinikat sózzuk meg és tegyük félre állni.
Egy kis tálkában keverjük össze a sűrített paradicsomot, citromlevet és ételízesítőt 2 dl vízzel.
A serpenyőnkbe öntsünk olívaolajat (én nem szoktam sajnálni) és pirítsuk üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott paprikát és a fokhagymát. Egy percig pároljuk együtt, azután a cukkinit is hozzáadhatjuk és együtt így további öt percig pároljuk, sűrűn átkavargatva.
Ezután mehet bele a paradicsom is, és végül öntsük fel a sűrített paradicsomos szószunkkal, sózzuk, borsozzuk és lefedve pároljuk alacsonyabb hőfokon, amíg a cukkinik finom puhák lesznek.
Melegen és hidegen is nagyon finom.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése