2018. október 11., csütörtök

Spenótos-gombás csirke




A neten láttam egy hasonló receptet a napokban, de az sertésszűzzel készült és egy kicsit más volt, de a lényeg, hogy annak alapján probáltam valamit alkotni. A valami nagyon jól sikerült!

HOzzávalók:

  • 2 egész csirkemellfilé, csíkokra vagdosva
  • 1 nagy vöröshagyma, felkokcázva
  •  1 piros kaliforniai paprika (nekem csak zöld volt itthon:), felkockázva
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • kb. 15-20 dkg hagymával párolt gomba leturmixolva (nekem épp előző napról maradt fel gombamártásom - így könnyű 😀)
  • víz
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • Rozmaring
  • 1 zacskó bébi spenót (4 maréknyi)
A csirkemell csíkokat bő olívaolajban megsütjük, egy kicsit hagyhatjuk megpirulni is, majd szűrőlapáttal szedjük ki az olajból és tegyük félre.
A maradék olajon (ha kell, adjunk hozzá még egy picit) pirítsuk meg a paprikát és a hagymát, időnként megkavargatva. Ezután mehet bele a fokhagyma, de ekkor már folyamatosan kavargassuk, nehogy a fokhagyma leégjen. 
Öntsük bele a leturmixolt gombamártást, a vizet, a balzsamecetet és a rozmaringot és lefedve forraljuk fel. Adjuk hozzá a húst is a spenóttal együtt és főzzük további 4-5 percig - ha túl sárá lenne, adjunk hozzá még egy kis vizet. Ellenőrizzük elég e a fűszer és már fogyasztható is.
Bulgurral, magában és rizzsel is nagyon finom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése