Eddig még nem készítettem édesburgonyából krémlevest, kíváncsi is voltam milyen lesz. Gyakorlatilag olyan volt, mintha sütőtök krémlevest ennénk :) Nagyon finom volt, jó sűrű és gazdag, a családnak nagyon bejött!
Hozzávalók (4 főre):
- 2 nagy édesburgonya, megpucolva és felkockázva
- víz
- 4 sárgarépa, felkarikázva
- 2 nagy fehérrépa, felkarikázva
- 1 vöröshagyma, felkockázva
- 1 lila hagyma, felkockázva
- só
- bors
- Kókusztejszín (vagy tejföl)
- olívaolaj
Olívaolajon a hagymát megprítjuk, majd a többi zöldséget a hagymára dobjuk és alacsonyabb hőfokon, lefedve főzzük 6-8 percig, folyamatosan megkevergetve, nehogy odaégjen a zöldség.
Azután felöntjük annyi vízzel, ami épp, hogy ellepi, fűszerezzük és lefedve teljesen puhára főzzük.
Amikor megfelelőnek találjuk, belekanalazzuk a tejszínt vagy a tejfölt, alaposan összeturmixoljuk.
Ellenőrizzük, kelle bele még valamelyik fűszerből.
Tálaláskor adhatunk hozzá pirított tökmagot (a Lidl-ben lehet venni tisztított, pirított, sós tökmagot!) és reszelt parmezánt. Nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése