Három új receptet vezettünk be a karácsonyi menübe. Ez elég nagy bátorság volt a részemről, hiszen előtte ki sem próbáltuk őket, de szerencsére mindegyiknek sikere volt! A desszert Trixi érdeme volt, a két sós főételt pedig én találtam a Yummly oldalán.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj
- olívaolaj
- 6-7 szelet csirkemell (bőr nélkül, se nem vastag, se nem vékony:))
- só
- bors
- 2 hagyma, nagyon apróra felkockázva
- 30 dkg előre megpárolt gomba
- 4 gerezd fokhagyma
- 0.5 dl balzsamecet
- csapott kiskanál őrölt pirospaprika
- 1 kiskanál szárított kakukkfű
- 1 dl víz
- 1 marék petrezselyem
Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat és az olívaolajat. Belehelyezzük a csirkemelleket, sózzuk és borsozzuk. Addig sütjük, amíg az alja pirosas nem lesz, azután megfordítjuk, ezt az oldalát is sózzuk és borsozzuk. Szintén pirosasra sütjük. Ezután kiszedjük egy tányérra és félretesszük.
A serpenyőben felmaradt olaj-vaj keverékre dobjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk, azután rádobjuk a gombát és a fokhagymát is és percig együtt pároljuk. Ezután mehet is rá a balzsamecet, pirosaprika és a kakukkfű egy perc múlva a víz is. Adjuk hozzá a húst is.
Akkor kész, amíkor a szaft egy kicsit besűrűsödik.
Babos-paradicsomos bulgurral ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése