Hogy a bulgurt ne unjuk meg, igyekszem sok féle ízésítésben, különböző variációban elkészíteni.
Mivel találtam a mélyhűtőben kb két maréknyi spenótot, most azzal készült :)
Hozzávalók:
- 2 dl bulgur
- 4 dl víz
- 1 zacskó mozzarella (10 dkg talán), apróra felkockázva
- 1 egész vöröshagyma, felkockázva
- só
- bors
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- olívaolaj
- 1/2 dl fehérbor
A bulgurt beleöntjük egy lábasba, ráöntjük a 4 dl vízet, rálöttyintünk egy kis olívaolajat, sózzuk és borsozzuk, majd lefedve, alacsony hőfokon főzzük, amíg fel nem szívja az össz vizet.
Közben egy kisebb serpenyőben olívaolajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, majd rátesszük a fokhagymát és a spenótot is, amit még nyakonöntünk egy kis fehérborral (fél dl). Pároljuk össze ezt a keveréket, majd adjuk hozzá a bulgurt, keverjük át, adagoljuk rá még a mozzarellát és alaposan keverjük össze. Akkor jó, amikor már a sajt is megolvad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése