2018. december 19., szerda

Spenótos-mozzarellás bulgur




Hogy a bulgurt ne unjuk meg, igyekszem sok féle ízésítésben, különböző variációban elkészíteni.
Mivel találtam a mélyhűtőben kb két maréknyi spenótot, most azzal készült :)

Hozzávalók:

  • 2 dl bulgur
  • 4 dl víz
  • 1 zacskó mozzarella (10 dkg talán), apróra felkockázva
  • 1 egész vöröshagyma, felkockázva
  • bors
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • olívaolaj
  • 1/2 dl fehérbor
A bulgurt beleöntjük egy lábasba, ráöntjük a 4 dl vízet, rálöttyintünk egy kis olívaolajat, sózzuk és borsozzuk, majd lefedve, alacsony hőfokon főzzük, amíg fel nem szívja az össz vizet.
Közben egy kisebb serpenyőben olívaolajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, majd rátesszük a fokhagymát és a spenótot is, amit még nyakonöntünk egy kis fehérborral (fél dl).  Pároljuk össze ezt a keveréket, majd adjuk hozzá a bulgurt, keverjük át, adagoljuk rá még a mozzarellát és alaposan keverjük össze. Akkor jó, amikor már a sajt is megolvad.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése