2018. december 19., szerda

Hagymás-mustáros bulgur




Igen, tényleg bulgur őrület van! :) Csak ötlettel kell győzni - étvágy az van itt bőven!

Hozzávalók:

  • 2 dl bulgur
  • 4 dl víz
  • 3 kiskanál dijoni mustár
  • kevés pirospaprika fűszer
  • bors
  • olívaolaj
  • 1 fej lilahagyma, vékonyan felszeletelve
  • (rántotta - opcionális)
A bulgurt vízzel, sóval, borssal és egy kis olívaolajjal, lefedve feltesszük főni. Alacsony hőfokon főzzük, nehogy megégjen.
Közben egy serpenyőben, olívaolajon pároljuk meg a lilahagymát. Amint üvegessé válik, adjuk hozzá a mustárt, keverjük össze, majd a tűzről félrehúzva, adjunk hozzá egy kis pirospaprikát, sót és borsot. Amikor jónak találjuk a keveréket, adjuk hozzá a bulgurt és keverjük össze. Én itt terveztem a főzést befejezni, de Gábor kérte, hogy készítsek egy rántottát és azt keverjem bele a mustáros bulgurba. Igaza lett, úgy még finomabb!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése