Azt elismerem, hogy a színe eltér a megszokott krémleves színektől, de ízre nagyon finom! A család is nagyott nézett, amikor asztalra tettem a tálat... Rikítós pinkesen ciklámen :):):) Ezt a receptet is egy újságból vágtam ki, ha jól emlékszem a Mentes-ből...
Hozzávalók 4 főre:
- 4 db cékla, felkockázva
- 60 dkg sütőtök, felkockázva
- 1 nagy vöröshagyma, felkockázva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 cm gyömbér, felszeletelve
- olívaolaj
- 1 púpos evőkanál vaj
- currypor
- 5 dl alaplé vagy víz
- 2 dl kókusztej
- 1 kiskanál citromlé
- só
- bors
A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
A felkockázott tököt és céklát egy tálban keverjük át némi olívaolajjal, hogy mindegyik kocka olajos legyen.
Az olajos zöldséget terítsük szét egy sütőpapírral bélelt tepsin és süssük 35 percig.
Közben egy edényben olvasszuk meg a vajat, adjunk hozzá egy kis olívaolajat, majd adjuk hozzá először a vöröshagymát és amikor a hagyma üvegesség válik, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a gyömbért is, majd fűszerezzük sóval, borssal.
Közben letelik a 35 perc is, és a sült zöldségeket adjuk a hagymás egyveleghez, öntsük fel az alaplével és 20 perc alatt főzzük teljesen puhára.
Botmixerrel krémesítsük, adjuk hozzá a tejszínt, majd forraljunk rajta még egyet.
Mi reszelt parmezánnal és őrölt mandulával ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése