2018. december 30., vasárnap

Mediterrán bulgur fetával és pirított napraforgóval




A bulgurmánia még mindig tart :) Keressük Sacival az olyan variációkat, amik még nem voltak, mindketten szeretünk új ízeket kipróbálni.

Hozzávalók:

  • 3 dl bulgur
  • 1 cukkini, hosszában félbevágva és felszeletelve
  • 3 paradicsom, felkockázva
  • 1/2 piros kaliforniai paprika, felcsíkozva
  • 1/2 tv paprika, felcsíkozva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma, apróra felkockázva
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csapott kiskanál koriander
  • sáfrányos szeklice
  • bors
  • mindenmentes ételízesítő
  • feta
  • pirított napraforgó

A bulgurt kétszer annyi vízben feltesszük főni egy kis sáfrányos szeklicével és kevés sóval, pici olajjal.
Közben egy serpenyőben felmelegítünk olívaolajat és azon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, amire rádobjuk először a cukkinit és a paprikát, majd kicsit később mehet rá a paradicsom és a citrom leve. Ekkor jöhetnek a fűszerek is: ételízesítő, só, bors, koriander.
Amikor a zöldségek megpuhulnak és a bulgur is elkészül, összeöntjük a kettpt, átkeverjük és jó alaposan megszórjuk morzsilt fetával és napraforgómaggal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése