A bulgurmánia még mindig tart :) Keressük Sacival az olyan variációkat, amik még nem voltak, mindketten szeretünk új ízeket kipróbálni.
Hozzávalók:
- 3 dl bulgur
- 1 cukkini, hosszában félbevágva és felszeletelve
- 3 paradicsom, felkockázva
- 1/2 piros kaliforniai paprika, felcsíkozva
- 1/2 tv paprika, felcsíkozva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma, apróra felkockázva
- 1/2 citrom leve
- 1 csapott kiskanál koriander
- sáfrányos szeklice
- só
- bors
- mindenmentes ételízesítő
- feta
- pirított napraforgó
A bulgurt kétszer annyi vízben feltesszük főni egy kis sáfrányos szeklicével és kevés sóval, pici olajjal.
Közben egy serpenyőben felmelegítünk olívaolajat és azon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, amire rádobjuk először a cukkinit és a paprikát, majd kicsit később mehet rá a paradicsom és a citrom leve. Ekkor jöhetnek a fűszerek is: ételízesítő, só, bors, koriander.
Amikor a zöldségek megpuhulnak és a bulgur is elkészül, összeöntjük a kettpt, átkeverjük és jó alaposan megszórjuk morzsilt fetával és napraforgómaggal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése