A paradicsomlevesek sorának még nagyon nincs vége :) Itt egy újabb mediterrán verzió!
Hozzávalók:
- 1 liter paradicsomlé
- 1 piros kaliforniai paprika, felkockázva
- 1 nagy hagyma, felkockázva
- 2 paradicsom, felkockázva
- 8 gerezd fokhagyma
- oregánó
- bazsalikom
- 2 evőkanál kókusztejszín
- adalékmentes ételízesítő
- olívaolaj
- bors
- só
- 1 babérlevél
- 1 kiskanál őrölt pirospaprika
- víz
- 1 csomag feta (kb. 20-25 dkg)
Ugyan jobb lett volna sütőben megsütni a zöldségeket, úgy egy picit más az íze - kissé karamellizálódnak, de időhiányában csak pirítani tudtam, mert gyorsabban elkészültünk :)
Olívaolajon pirítsuk meg a hagymát, amint üvegessé válik, dobjuk rá a fokhagymát, majd a paprikát és a paradicsomot is. Szórjuk meg oregánóval, bazsalikommal, sóval és borssal, majd lefedve, nagyon alacsony hőfokon pároljuk tekjesen puhára. Ekkor mehet rá a paradicsomlé, és két evőkanál sűrű kókusztejszín, illetve a babérlevél is. És főzzük 10 percig.
Vegyük ki a babérlevelet és turmixoljuk krémesre a levest. Ha nagyon sűrű lenne, öntsünk hozzá vizet, de ellenőrizzük le a fűszerezést, hátha kell még bele só, bors, bazsalikom vagy oregánó.
Ha megfelelőnek találjuk, morzsoljunk bele egy csomag fetát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése