2019. február 22., péntek

Zellerszáras paradicsom krémleves kaporral




Paradicsomlevesből sohasem elég :) Meglehetősen sok variációban elkészítettem eddig is, de szerintem még tovább fogok kísérletezni.

Hozzávalók:

  • 1 liter paradicsomlé
  • 2 paradicsom, felkockázva
  • 4 sárgarépa, felkarikázva
  • 1 evőkanál eritrit
  • olívaolaj
  • vaj
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 db szárzeller, felszeletelve
  • 1 nagy vöröshagyma, felkockázva
  • 2 dl kókusztejszín
  • bors
  • kapor
  • 8 dl víz
  • adalékmentes ételíesítő
A hagymát, fokhagymát és a szárzellert alacsony hőfokon, lefedve puhára pároljuk.
Amikor megpuhult, hozzáadjuk a sárgarépát és további öt percig együtt pároljuk, majd azután mehet bele a felkockázott paradicsom is. Pároljuk további öt percig és utána mehet bele a paradicsomlé, a víz, majd a fűszerek: bors, kapor, só, eritrit. Lefedve főzzük 25 percig. 
Turmixoljuk, adjuk hozzá a tejszínt és még egyet forraljunk rajta. Ellenőrizzük a fűszerezést és már kész is.
Reszelt parmezánnal valami mennyei!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése