Paradicsomlevesből sohasem elég :) Meglehetősen sok variációban elkészítettem eddig is, de szerintem még tovább fogok kísérletezni.
Hozzávalók:
- 1 liter paradicsomlé
- 2 paradicsom, felkockázva
- 4 sárgarépa, felkarikázva
- 1 evőkanál eritrit
- olívaolaj
- vaj
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 db szárzeller, felszeletelve
- 1 nagy vöröshagyma, felkockázva
- 2 dl kókusztejszín
- só
- bors
- kapor
- 8 dl víz
- adalékmentes ételíesítő
A hagymát, fokhagymát és a szárzellert alacsony hőfokon, lefedve puhára pároljuk.
Amikor megpuhult, hozzáadjuk a sárgarépát és további öt percig együtt pároljuk, majd azután mehet bele a felkockázott paradicsom is. Pároljuk további öt percig és utána mehet bele a paradicsomlé, a víz, majd a fűszerek: bors, kapor, só, eritrit. Lefedve főzzük 25 percig.
Turmixoljuk, adjuk hozzá a tejszínt és még egyet forraljunk rajta. Ellenőrizzük a fűszerezést és már kész is.
Reszelt parmezánnal valami mennyei!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése