Hozzávalók:
- 2 banán, félben és hosszában elvágva
- 2 tojás
- Fahéj
- Szerecsendió
- Kókuszliszt
- Vaj vagy kókuszzsír
- 2 evőkanál kókusztejszín
A tojásokat felverjük és belekeverjük a tejszínt. Egy másik tálban a kókuszlisztet összekeverjük a szerecsendióval és a fahéjjal. Külön cukrot nem tettem egyik egyvelegbe sem, mert a banán elég édes, de ha őszibarackot vagy almát vonunk be ezzel a masszával, akkor mindenképpen kell bele xilit, mert savanykás lesz a gyümölcs.
A banán szeleteket először a fűszeres lisztben megforgatjuk, majd a sűrű tojásos keverékben alaposan megmártjuk, végül forró zsiradékban szép piros-ropogósra sütjük.
Szia lehet használni kukorica lisztet vagy grehem lisztet is helyette?
VálaszTörlésSzia! Lehet, csak akkor már nem paleo a recept! Üdv., Brigi
Törlés