Hozzávalók:
- Olívaolaj
- 2+4 tojás
- 2 sárgarépa, felkarikázva
- 1 fehérrépa, felkarikázva
- 1 kis szelet zellergumó, felkockázva
- Egy kis darab kelkáposzta, felcsíkozva
- 1 púpos evőkanál szezámmag liszt
- Őrölt pirospaprika
- Só
- Bors
- Őrölt kömény
- 1 vöröshagyma, apróra felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma
- Petrezselyemzöld, aprítva
- Zellerzöld, aprítva
Az olajban megpirítjuk a hagymákat, félrehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a fűszerpaprikát, alaposan elkeverjük,Belekeverjük kevés vízzel a lisztet és csomómentesre keverjük. A zöldségeket mind beledobáljuk. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi És fűszerezzük sóval, borssal, a zöldekkel és őrölt köménnyel, majd puhára főzzük a zöldségeket. Amikor megpuhult két felvert tojást gyors kevergetés mellett fokozatosan beleadagolunk a levesbe, azután pedig egyenként Pepe a többi tojást, de már ne!m kevergetjük.
Reszelt sajttal ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése